Πρωτάθλημα 2020

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων μετράει πλέον τριάντα έξι (36) χρόνια ζωής. Κάθε χρόνο, από  την έναρξη της προκριματικής φάσης μέχρι και τη λήξη της τελικής φάσης, τριάντα (30) ομάδες, είκοσι πέντε (25) δικηγορικοί σύλλογοι, χίλιοι (1.000) δικηγόροι – αθλητές από Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο αθλητικό θεσμό, την μεγαλύτερη επίσημη διοργάνωση εργασιακού αθλητισμού στην χώρα μας.Ο θεσμός έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των νομικών της επικράτειας.

Οι αγώνες από τον πρώτο χρόνο εκκίνησης τους προάγουν τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους συλλόγους και υποστηρίζουν το μεγαλείο του αθλητικού ιδεώδους, την ευγενή άμιλλα, αλλά και βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού των πόλεων των συλλόγων. Κάθε χρόνο η διοργάνωση της τελικής φάσης αλλάζει πόλη, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη των συλλόγων να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και να υποδέχονται συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.

Φέτος το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων, έπειτα από την αναβολή διεξαγωγής του το 2020 λόγω της πανδημίας του covid-19,  φιλοξενείται  στον Δήμο Κομοτηνής. Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε φέτος να πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με ένα νέο τρόπο, για πρώτη φορά. 

Με κύριο γνώμονα την ασφαλέστερη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος αλλά και εκτιμώντας ότι η διοργάνωση του Πρωταθλήματος θα αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης και αλληλοβοήθειας στην τοπική κοινωνία αποφασίστηκε, αντί το πρωτάθλημα να γίνει διάσπαρτα σε όλη την χώρα –συνεκτιμώντας τους κινδύνους που θα προέκυπταν -  να έρθουν στην πόλη της Κομοτηνής όλες οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν μετατρέποντας την αθλητική αυτή διοργάνωση σε αναπτυξιακό οικονομικό εργαλείο. Πρόκειται για μία επίσημη και πλήρως οργανωμένη αθλητική διοργάνωση, με Κανονισμό Πρωταθλήματος, Επιτροπή Μητρώου & Δελτίων, Πειθαρχική Επιτροπή, αθλητικά δελτία, προκήρυξη πρωταθλήματος, κ.ο.κ. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι είναι επίσημοι ή άτυποι αθλητικοί ή πολιτιστικοί σύλλογοι, οι συμμετέχοντες αθλητές έχουν επίσημο αθλητικό δελτίο, η προκήρυξη της διοργάνωσης ακολουθεί τις επίσημες προκηρύξεις των πανελληνίων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, των ίδιων ιατρικών πρωτοκόλλων κοκ. Ειδικά μάλιστα στην δυναμική  των καλύτερων ομάδων συναντάμε αθλητικά σωματεία πολύ υψηλού αθλητικού επιπέδου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Χαρ.Τρικούπη 32, 69132 Κομοτηνή
Fax:
+30 25310 20589
Ώρες:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00πμ-14:00μμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ