ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Κομοτηνή, 27.05.2025
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ
Στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης “ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ”, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης υπέγραψε το από 29/11/2024 πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ) και το ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)» για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας (Legal Aid) σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.
Παρακαλούνται, όσα από τα μέλη μας ενδιαφέρονται να παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, να καταθέσουν αίτηση στην γραμματεία του Δ.Σ.Ρ. μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, προκειμένου να καταρτιστεί ονομαστικός κατάλογος.
Στον εν λόγω κατάλογο θα εγγράφονται τα μέλη του ΔΣΡ που θα υποβάλλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός της προθεσμίας και πιο συγκεκριμένα στον εν λόγω κατάλογο θα εγγράφονται πρώτα και βάσει της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης των δικηγόρων, οι δικηγόροι που έχουν παρακολουθήσει τις ημερίδες επιμόρφωσης/ευαισθητοποίησης, που είτε έχει υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο παρελθόν είτε την εκδήλωση επιμόρφωσης/ευαισθητοποίησης που πραγματοποίησαν οι ΔΣΑ, ΚΕΘΙ και ΓΓΙΑΔ. Το απαραίτητο δικαιολογητικό που θα προσκομίζουν οι δικηγόροι θα είναι η βεβαίωση παρακολούθησης των εν λόγω ημερίδων/εκδηλώσεων.
Για να λάβετε γνώση των ειδικότερων όρων που αφορούν, εκτός των άλλων, και την αμοιβή όποιων συναδέλφων επιθυμούν την ανάληψη τέτοιων υποθέσεων επισυνάπτονται:
1. πρωτόκολλο συνεργασίας και
2. ενημερωτικό σημείωμα