Νέο πλαίσιο αποχής από τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας

19/12/2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣ Ροδόπης κατά τη συνεδρίαση του στις 16.12.2022, αφού έλαβε υπόψη την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος την 11η.12.2022 αποφάσισε ενόψει της αποχής των δικηγόρων μελών του από τις υποθέσεις νομικής βοήθειας, το πλαίσιο χορήγησης αδειών, συγκεκριμενοποιώντας το και τροποποιώντας το ισχύον, μέχρι σήμερα, ως κάτωθι:

1. Οι δικηγόροι οφείλουν να παραλαμβάνουν τους διορισμούς και να συμμορφώνονται με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τους.

2. Χορηγείται άδεια στις κάτωθι περιπτώσεις:

α. Παραγραφές και αποσβεστικές προθεσμίες σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις. Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι έτη στον α’ βαθμό και επτά έτη στο β’ βαθμό και συμπληρωμένα δεκαπέντε έτη στα κακουργήματα.

β. Συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις (αυτόφωρα και ανακρίσεις).

γ. Στην εκδίκαση προσωρινών διαταγών σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, όπου υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου (πχ διατροφή ανηλίκου, διατήρηση ψυχιατρικής κράτησης κ.οκ.)

δ. Σε ποινικές δίκες β΄ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφαση.

ε. Σε προσωρινά κρατούμενους εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκάμηνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.

στ. Κατάθεση προτάσεων νέας τακτικής (πολιτικές δίκες).
 

Τέλος το νέο πλαίσιο αδειών θα ισχύει από Δευτέρα 19.12.2022

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Χαρ.Τρικούπη 32, 69132 Κομοτηνή
Fax:
+30 25310 20589
Ώρες:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00πμ-14:00μμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ