Καθολική αποχή μελών ΔΣΡ 22/2, 23/2 και 28/2

21/02/2024

Κομοτηνή 21-2-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Ρ. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στις 21-2-2024 λαμβάνοντας υπόψη ότι εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή αύριο 22-2-2024 ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας αποφάσισε:

(α) Την καθολική αποχή στις 22-2-2024, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

(β) Την καθολική αποχή στις 23-2-2024, ημέρα διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου (όπως έχει αποφασιστεί με την από 8-2-2024 απόφαση του ΔΣΡ).

(γ) Την καθολική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 28-2-2024, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, με παράλληλες δράσεις για το ζήτημα αυτό την ίδια ημέρα: κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα ως νομιμοποιηθέντων διαδίκων στην διενεργούμενη προανάκριση, συνέντευξη τύπου και κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος.

Εκ του Δ.Σ.