ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αιτήσεις προτίμησης - εξαίρεσης

02/06/2023

Όσοι δικηγόροι, αλλά και ασκούμενοι, επιθυμούν να διορισθούν (αίτηση προτίμησης) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 ή να εξαιρεθούν (αίτηση εξαίρεσης), μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους από σήμερα 2/6/2023 μέχρι την Παρασκευή 9/6/2023 και ώρα 15.00, σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η αίτηση προτίμησης – εξαίρεσης στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., με τη συνδρομή υπαλλήλων του Συλλόγου.

Τα κωλύματα διορισμού, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων, καθορίζονται στην επισυναπτόμενη υπ’ αριθμ. 1471/31.5.2023 εγκύκλιο του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου:

http://www.areiospagos.gr/ekloges_2023_june/ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Α1 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ-1471-2023.pdf

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :

1. Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.

2. Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).

3. Δεν δύνανται να διοριστούν Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός αν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.

4. Τους διορισμούς θα κάνει αρμοδίως, κατόπιν κληρώσεως, o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).

5. Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις:

α) για συνυπηρέτηση, διορισμό αναπληρωματικών, και αμοιβαίες αλλαγές διορισμών,

β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες, από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.