ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

21/12/2018

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΡΟΔΟΠΗΣ                                                                                                                                         Κομοτηνή 21-12-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την απόλυτη στήριξη τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και της Νέας Δημοκρατίας, περί ΜΗ ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δ.Π.Θ. και εκπροσώπους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η πάγια θέση τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης όσο και των λοιπών Δικηγορικών Συλλόγων της Εφετειακής Περιφέρειας ότι η Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης των κοινωνιών της Θράκης και στηρίζεται αποφασιστικά ο ρόλος της αυτός από όλους τους φορείς της περιοχής.

Άλλωστε η ίδρυση μιας νέας Νομικής Σχολής θα πρέπει να αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών επιστημονικών και κοινωνικών, με την αντίληψη ότι  ένα Πανεπιστήμιο αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και ανάπτυξης  για την περιοχή στην οποία εδρεύει.Η υλοποίηση της εξαγγελίας ίδρυσης μιας νέας Νομικής Σχολής είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., η οποία χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές και χάρη στη συνέπεια του επιστημονικού προσωπικού που τη στελεχώνει, ανταποκρίνεται σε υψηλό επίπεδο σπουδών, αντάξιο των λοιπών Νομικών Σχολών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού άκουσε από τους παρευρισκόμενους τα προβλήματα που δημιουργούνται με την πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, τόνισε την αντίθεσή του στα σχέδια αυτά, όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και για οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.

Παράλληλα δεσμεύτηκε πως «η μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή».

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ