Αποχή μελών ΔΣ Ροδόπης από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

07/12/2022

Κομοτηνή 07-12-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν της από 05-12-2022 πρότασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 6-12-2022, αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την κυβερνητική αδιαφορία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραγραφών σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις, η συμπλήρωση ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, οι συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις και οι δικονομικές ενέργειες (προτάσεις, προσθήκες, ανταγωγές, παρεμβάσεις, προσεπικλήσεις κτλ),  οι οποίες  εξαρτώνται από την ημερομηνία καταθέσεως  αγωγής κατά την (νέα) τακτική διαδικασία, καθώς και κατά τη διαδικασία μικροδιαφορών, για τις οποίες καταληκτική ημέρα της προθεσμίας είναι η 12-12-2022. Για την παροχή άδειας έκδοσης γραμματίου προείσπραξης εισφορών και ενσήμων απαιτείται η υποβολή γραπτού αιτήματος προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης.

Εκ του Δ.Σ.