Απόφαση Οργανωτικής Επιτροπής

Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού Υποψηφίων δικηγόρων
Α’ Εξεταστικής Περιόδου 2021 Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης
Αριθμός 5/2021

Στην Κομοτηνή και στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, (ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Χαρ. Τρικούπη 32) σήμερα 20 Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων Α’ Εξεταστικής Περιόδου 2021, Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης, που συγκροτήθηκε με το με αριθ. 11/2021 Πρακτικό του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, αποτελούμενη από τους, 1. Ιωάννα Χατζηαντωνίου του Ζαφειρίου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, (Πρόεδρος της Επιτροπής), 2. Γεώργιο Γραμμένο του Νικολάου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, 3. Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου του Βασιλείου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, τακτικά μέλη της Επιτροπής, συνήλθε σε συνεδρίαση μετά από πρόσκληση της Προέδρου προς όλα τα μέλη, παρουσία και του κ. Αναστασίου Πούλιου του Μιχαήλ, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας (αναπληρωματικό μέλος) και της Γραμματέως κ. Σοφίας Μιχαλιτσούδη, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης σε συνεδρίαση, προκειμένου να ρυθμιστεί κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια του πανελλήνιου διαγωνισμού δικηγόρων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2021, ο οποίος προκηρύχθηκε με την υπ’ αριθμ. 2/9.2.2021 απόφαση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ Γ 323/17.2.2021, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 8/9.4.2021 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. 10/7.5.2021 απόφαση της ίδιας.

Αφού άρχισε η συνεδρίαση, η Πρόεδρος έθεσε το θέμα της διεξαγωγής του διαγωνισμού με προφορική εξέταση των υποψηφίων από μη αιρετούς δικηγόρους παρ’ Αρείω Πάγω – μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης , με δεκαπενταετή άσκηση δικηγορίας, του ορισμού του χώρου και του τρόπου διεξαγωγής και του καθορισμού του ακριβούς προγράμματος εξετάσεων.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της επιτροπής.

Αποφασίζει ομόφωνα

Ορίζει εξεταστές των υποψηφίων δικηγόρων τους παρακάτω Δικηγόρους παρ’ Αρείω Πάγω στα αντίστοιχα κατά σειρά του προγράμματος μαθήματα, ήτοι :

Α. Τον κ. Θεοχάρη Δαλακούρα του Ιωάννη, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

τον κ. Ευάγγελο Σακερτζή του Χρήστου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

στο Ποινικό ∆ίκαιο και Ποινική ∆ικονοµία

Β. Την κ. Χαρίκλεια Τζελέπη του Σαράντη

την κ. Κυριακή Παπαγεωργίου του Χρήστου, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

στο Αστικό ∆ίκαιο και Πολιτική ∆ικονοµία,

Γ. Την κ. Αγαθονίκη Παυλίδου του Αριστείδη, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

τον κ. Βασίλειο Αργυρίου του Δημητρίου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

στο Εµπορικό ∆ίκαιο

Δ. τον κ. Κωνσταντίνο Δαλματζή του Κυριάκου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

τον κ. Χρήστο Βασματζίδη του Αντωνίου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

στο ∆ηµόσιο ∆ίκαιο, ∆ιοικητική ∆ιαδικασία & ∆ικονοµία

Ε. Τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη του Θεοδώρου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

την κ. Στυλιανή Χαραλαμπίδου του Σιδέρη, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

στον Κώδικα ∆ικηγόρων και Κώδικα ∆εοντολογίας

Ο τόπος διεξαγωγής παραμένει το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής (δικαστικές αίθουσες 1ου ορόφου - Πενταμελούς και Τριμελούς Εφετείου) και το πρόγραμμα των εξετάσεων καθορίζεται ως εξής:

Παρασκευή 28.5.2021 ώρα 17:00-20:00 Ποινικό ∆ίκαιο και Ποινική ∆ικονοµία - Σάββατο 29.5.2021 και ώρες: i) 10: 00-13:00 Αστικό ∆ίκαιο και Πολιτική ∆ικονοµία, ii) 17:00-20: 00 Εµπορικό ∆ίκαιο -

Κυριακή 30.5.2021 και ώρες : i) 10:00-13:00 ∆ηµόσιο ∆ίκαιο, ∆ιοικητική ∆ιαδικασία και ∆ιοικητική ∆ικονοµία, ii) 15:00 -18:00Κώδικας ∆ικηγόρων και Κώδικας ∆εοντολογίας.

Η εξέταση θα διενεργείται σε γκρουπ τουλάχιστον πέντε (5) εξεταζομένων με αλφαβητική σειρά.

Η κατανομή των υποψηφίων που θα γίνει βάσει αλφαβητικής σειράς, και οι ώρες εξέτασης ανά υποψήφιο θα ανακοινωθούν με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας κατάθεσης των δικαιολογητικών για συμμετοχή και μετά από τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία και θα αποφασίσει για το παραδεκτό των αιτήσεων.

Ορίζει τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 και ώρα 11: 00 την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων και την έκδοση απόφασης παραδοχής ή μη των αιτήσεων των υποψηφίων και τη σύνταξη πίνακα των δεκτών υποψηφίων στην περιφέρεια του Εφετείου Θράκης για την συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό δικηγόρων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2021.

Να αποσταλεί η παρούσα στην Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στους Δικηγορικούς Συλλόγους του Εφετείου Θράκης, στο Εφετείο Θράκης να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων αυτών και στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου ΡΟΔΟΠΗΣ

Κρίθηκε και αποφασίσθηκε στις 20 Μαΐου 2021.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      ΤΑ ΜΕΛΗ
Ιωάννα Χατζηαντωνίου                                                       Γεώργιος Γραμμένος
                                                                                                  Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου