ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Κ. ΚΟΝΤΟΝΗ

28/06/2018

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κομοτηνή 28-6-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πρωτοβουλία του  Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, τη Δευτέρα 25-6-2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κ.Σταύρο Κοντονή, παρουσία του Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου κ.Παπασπύρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό κλίμα και τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση από πλευράς του Δ.Σ.Ρ. και έτυχαν του ειλικρινούς ενδιαφέροντος για εξεύρεση λύσης από πλευράς του Υπουργείου ήταν :

α.-το θέμα της διάσωσης και περαιτέρω αξιοποίησης του παλιού δικαστικού μεγάρου, για το οποίο ο Υπουργός ανακοίνωσε την εκταμίευση ποσού 20.000 ευρώ για επισκευή της στέγης, προς αποφυγή κατάρρευσης και την άμεση  διερεύνηση της δυνατότητας παραχώρησής του στο Δήμο Κομοτηνής για ένταξή του στο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ».

β.-το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα δικαστήρια της Κομοτηνής, του οποίου τη σοβαρότητα και αναγκαιότητα αποδέχθηκε, επισημαίνοντας μάλιστα ότι εντός των επόμενων ημερών αναλαμβάνουν υπηρεσία πέντε άτομα  τα οποία προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, με την τελευταία προκήρυξη, παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια περαιτέρω για  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

γ.-το θέμα της διεύρυνσης της δικηγορικής ύλης, με πρώτιστο αυτό των αποδοχών κληρονομιάς, για το οποίο δεσμεύτηκε για οριστική επίλυσή του με νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης  στη δηλωμένη αντίθεσή μας στην εξαγγελία για την ίδρυσης  4ης Νομικής Σχολής, την οποία και επαναλάβαμε  προς τον κ.Υπουργό, τύχαμε της  σύμφωνης γνώμης του για την έλλειψη αναγκαιότητας ενός τέτοιου εγχειρήματος και της αμέριστης συμπαράστασής του.

Ως Δ.Σ. του Δ.Σ.Ρ.  από τη συνάντησή μας αυτή, αποκομίσαμε την βεβαιότητα ότι στην προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά για τη διεκδίκηση, διασφάλιση  και περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτων  των συναδέλφων μας δικηγόρων, καθώς  και των όρων άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, θα έχουμε  σύμμαχο τον κ.Υπουργό και ότι οι όποιες «τοπικιστικού περιεχομένου» διαφορές, απέχουν ορατά από τα διακυβεύματα που παλεύει ο νομικός κόσμος της περιοχής μας και  δεν μας αφορούν.

Η Πρόεδρος                                                         Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννα Χατζηαντωνίου                                               Σοφία Μιχαλιτσούδη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Χαρ.Τρικούπη 32, 69132 Κομοτηνή
Fax:
+30 25310 20589
Ώρες:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00πμ-14:00μμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ